Zdravím sice se to netýká tiskáren, ale věřím, že se zde najdou lidé, kteří rozumí programování arduina a budou mi schopni pomoct. Předem říkám, že pomoc nechci zadarmo a jsem ochoten zaplatit strávený čas
O co jde - jsem fanda do natáčení, k tomuto účelu jsem si vyrobil motorizovaný pojezd. Jsem konstruktér, takže mechanika pro mě není problém, ale řízení pro krokový motor jsem musel okopčit z podobného projektu, nejsem v programování moc zkušený. Prográmek funguje tak, že se otočným čudlíkem navolí požadovaná rychlost krokáče, pak se to spustí no a krokáč přes řemen hýbe s kamerou.
Co bych potřeboval - v programu není pomalý rozběh pro motor, ten se hned začne točit nastavenou rychlostí. Pro pomalé pojezdy to nevadí, ale rychlejší pojezdy způsobují prudké starty, které nejsou dobré jak pro mechaniku, tak i pro kvalitu výsledného videa. Uměl by tady někdo dodělat do programu pomalý rozběh pro motor? Tedy nějaký ten softstart, nebo jak se tomu nadává? Pokud byste potřebovali vidět daný program, tak ho tady můžu nahrát, nebo poslat přes zprávu. Nebo se můžete kouknout na tento odkaz, je to ten projekt z kterého jsem čerpal. Ve stažených by měl být i samotný program.
Jakoukoli pomoc uvítám a jak jsem psal, nechci to zadarmo