lubosh píše:Tak mi to nedá se nepochlubit. Takto tisknu ze dřeva, a ani k tomu nepotřebuji tiskárnu
Chodím sice spát mezi 1-2 hod., ale nestěžuju si. Začínám totiž až před desátou večer, do té doby se věnuji dětem. Ještě, že tiskárny tisknou samy...
Dovolím si tu přihřát svoji polívčičku, protože jsem víc modelář, než "tiskař". Já netisknu ze dřeva, ale ze železa, duralu, laminátu, a prozatím jsem netisknul na 3D tiskárně, ale většinou na soustruhu a fréze. A vzhledem k tomu, že bych si chtěl u některých dílů odpočinout od soustruhu a frézy, tak jsem si pořídil 3D tiskárnu, a budu se snažit některé drobné díly vytisknout. Ale abych nechodil kolem horké kaše, tak nejdříve představím svoje modely, aby jste měli představu o mém tisku. Jsou to modely bojové techniky v měřítku 1:7.
Nějak mi to u toho posledního obrázku pořád umazává čumák.. A nyní se pouštím do stavby dalšího obojživelného vozidla, a to AAVP 7A1.
A u tohoto modelu je hromady svárů, a návarků, a ty sváry jsou obtížně zhotovitelné ručně.
¨
A proto bych se vás rád zeptal, jestli někdo dokáže vymodelovat takový svár, nebo jestli je někde nějaké "úložiště", kde by se to našlo, a dalo použít? Chtěl bych tisknout, jak samotné sváry, tak ty malé návarky se svárem okolo, a pak je jenom přilepit. Doufám, že jste pochopili, o co se mi jedná. Neumím kreslit ve 3D, ale mám šikovného synovce, který to ovládá, ale sváry nakreslit neumí...
A teď
dokážete mi někdo poradit, nebo pomoci?!