Toto je upravená veze původního příspěvku!
V následujícím popisu se budu odkazovat na toto video:
"How to install a BLTouch on a CR-10s Pro UPDATED" (viz výše). Použijte jej jen jako návod pro mechanické práce. Jak jsem zjistil, výrobce/prodejci vám mohou dodat různé modifikace kabeláže a držáků senzoru. Proto jsem si nejdříve vytiskl svůj držák senzoru (viz příloha). Takže vám v krabičce zbyde nejen kovový držák, ale i USB interface a různé nástavce do portů, které neupotřebíte. Z balení jsem použil jen jeden pár delších šroubků. Co ale v balení není, je tzv. propojka pinů, která se používá např. na základních deskách v PC.
Takže .... já jsem dostal kablík, který by sice mohl být i delší, ale zato jsem v třípinovém konektoru nemusel (jak je ve videu) přehazovat červený a černý kablík. Prodloužení kablíku je ale nutnost!
Podle obrázku a dle použitého FW v rozporu s videem zvolte příslušné zapojení.
Tím je elektrikařina v bedně hotová. Kdo nemá z dislay-modulu vyvedený prodlužovák pro microSD kartu, měl by si udělat nejdříve update displeje, než to zakrytuje. Modul displeje má totiž svůj port po kartu a musí se jinak kvůli upgradu FW tohoto modulu vždy tiskárna zdlouhavě odkrytovávat. Pak na příslušném plošném spoji odpojte starý senzor a zasuňte dle videa zmíněnou propojku. POZOR, ať ta propojka je na pinech dostatečně pevná. Po piplačce s instalací nového senzoru, musíte ještě do tiskárny nahrát nový firmware pro BL Touch a pro tuto tiskárnu. Originální FW stáhnete tady: https://creality.com/download/firmware- ... ouch_c0006. Ten v "Ultimaker Cura" nahrajete přes USB kabel (z příslušenství tiskárny) do základní desky v tiskárně. Kdyby čidlo nechtělo uvolnit hmatací trn, zkuste mu ze začátku rukou trochu pomoct, já jsem ho měl např. zaseklý.
Pak je už konečně vidět kdy, kde a co senzor detekuje a má to konečně nějaký řád a smysl. A hlavně (!) .... měří to pořád stejně.
Tak hodně zdaru!