Zdravím.
EDIT: Vše co píšu o problému, se zatím týká Cube3, protože jsem zjistil, že pro Cube PRO mi nedodali napájecí kabel !!!
Stal jsem se "šťastným" majitelem tří kusů Cube 3 a jednoho kusu CubePro Duo.
Ten výraz "šťastný majitel" berte s nadsázkou, neboť jsem z toho spíše něšťastný. Zlatej Rebel.
Tiskárny byly pořízeny v rámci jednoho projektu na partnerskou školu, jenže tam do té doby o 3D tisku nikdo nic nevěděl. První jejich tiskové pokusy dopadly asi tak, že trysky vyryly do tiskových podložek dráhy a důlky -proč dělat kalibraci, když tisková podložka stojí jen 2960,-Kč, že? A ty "levné" náplně - celých 200g v kazetě s čipem za pouhých 1500,-Kč - no nekupte to, navíc netuším co s tím dělali, ale všechny náplně kromě jedné, co se ke mě dostaly, mají vyčerpáno cca 10% a náplň je nefunkční - ucpaná tryska (je integrována), filament rozlámanej po celé délce bowdenu i v samotné catridgi
Postil jsem se do testování těch Cube 3. Podle webu jsem cartridge rozebral, vyčistil trysku vylámané kusy v filamentu vyhodil. Když ji dám do tiskárny tak se tváří, že funguje, plast si odstříkne, ale jak začnu tisknout, je ucpaná tryska zas. navíc se mi nezdá to podávání, zubatice hned brousí filament. přitom první vrstva se tváří v pohodě.
Co dělám blbě?
Jak vytisknu dvoubarevný objekt? Jak mám říct která barva na která objekt nebo jak vybrat co tisknout jako podporu a co barvou?
V tom Cubify z toho nejsem moudrej, tam se skoro nic nastavit nedá. Umí to tisknout i s jiným softem? resp umí to vůbec tisknout? Přes USB se mi jí nepodařilo připojit k PC, tisk z flashky mi taky nešel až přes wifi jsem ji připojil.
Vím, že se dá upravit firmware, aby se vyřadil čip a umělo to tisk z "prázdné" náplně, objevil jsem i úpravu bowdenu i podávání s přítlakem, jen náhradu trysky jsem nikde nenašel, ta se bere ze staré catridge.
Uvítám postřehy a zkušenosti.
Pro rejpaly: píšu to sice do tohohle tématu, ale uvítal bych konstruktivní podněty. Upozorňuju, že nejsem nositelem projektu a nemám tedy "tovární" podporu od dodavatelské firmy. Ta zůstala na partnerské škole se zbytkem tiskáren.
Děkuji.