Supiluliumas píše:Podle mě ty výstupky jsou to, že nestíhá arduino a tisk se zasekává. Chvilku zastaví a stihne vytéct z trysky materiál. Je to vidět na radiusech a křivkách. Mě to běžně dělá při vyšších rychlostech. Pak jsou tam vidět dírky a to je právě to navazování perimetrů, kdy zase materiál chybí.
Tak tohle se mi nedeje, me naopak prijde, ze ten pohyb je az moc rychlej! Ne ze by se ta tryska zastavovala, ale naopak pomerne prudce "vyskoci" do toho posledniho perimetru ....... proto jsem ubiral akceleraci a jerk, ale moc vliv to nemelo ........ puvodne jsem mel akceleraci=3000 a jerk=20, pri tomhle nastaveni to tisklo neuveritelne rychle, ale trhala sebou, ze malem zbourala i ten stul na kterym stoji. Potom jsem zkousel naopak hodne ubrat (a=1000,j=10), ale to zase hrozne protahlo dobu tisku, napr. u honeycomb infillu bylo uplne jedno jestli se ho pokousim vytisknout 50mm/s nebo 100mm/s proste to diky tem hodnotam ubralo tak moc, ze se to nedalo. Ted mam a=1500, j=12,5 a je to tak akorad, tiskarna se vyrazne uklidnila, rek bych ze i ostre rohy jsou lepsi nez predtim, ale ty bedary tam jsou porad.
PS: nepouzivam, kombinaci arduino+ramps1.4, ale moje deska je taky osazena cipem ATmega2560, tak si myslim ze co do vykonu by to melo byt to same a opravdu zadne zadrhavani se mi nedeje. Ted teda tisknu z octoprintu (nebavilo me tahat tu SDkartu sem tam jako kocka mlady!
) ale reakce/rychlost mi prijdou stejny jak primo z tiskarny/SD karty tak kdyz tisknu z toho octoprintu.
Rebel II HD+LCD (mix. JRC a cinskych dilu), deska GT2560, TMC2130 SPI, 230V hlinikova podlozka, autoleveling, octoprint+wifi+webcam.