s3030150 píše:Sorry uz vidim. Skus tou 0.5mm tryskou tlacit vrstvu 0.4mm a uvidis ze budes musiet spomalit. Teda u Mladecskeho Petg som musel
OK1UGA píše:s3030150 píše:Sorry uz vidim. Skus tou 0.5mm tryskou tlacit vrstvu 0.4mm a uvidis ze budes musiet spomalit. Teda u Mladecskeho Petg som musel
Nevím proč bych měl něco zkoušet. Říkám že tisknu vrstvu 0,4mm a zpomalovat nic nemusím. Pokud Vám to tak nefunguje hledejte chybu u sebe. Asi se Vám extruder ochlazuje víc než má. Zkuste tu hliníkovou kostku s topným odporem obalit kaptonem aby se tak neochlazovala. Další možnost je, že máte na topném odporu malé napětí. To může být způsobeno zvýšeným odporem přívodních vodičů. Nevím. Ale prostě to fungovat MUSÍ.
Martin.
s3030150 píše:
Samozrejme, nemusis nic, clovek musi len umriet. Ale potom prosim (takisto nemusis) neargumentuj tym, ze tebe 60mm/s tlaci vpohode, pricom mas inu trysku.
Este raz, teplota hotendu stabilna a realna 245 stupnov bez vykyvov, pri ktorej filament tecie z trysky ako voda, tryska 0.4 (nie 0.5mm), vrstva 0.3mm a rychlost 60mm/s spobi hoblovanie filamentu pod tlakom zubatice, pretoze filament sa nestiha tavit. Moja otazka bola, ci ma petg pomalsi priebeh tavenia, alebo kde mozem hladat problem, ak ho mam.
Skusal som tlacit petg s 0.5mm tryskou a tlacil som vpohode 0.4mm vrstvy na 70mm/s. ale ja chcem trysku 0.4mm, ktoru ty nemas a napriek tomu to fungovat "MUSI".
Ak odpovedat nevies, neunuvaj sa poukazovat na to, ze "niekde mam problem" a ze to fungovat "MUSI", a ze ty nic skusat nemusis, pretoze problem podla mna nemam a nefunguje to.
OK1UGA píše:Napsal jsi cituji: "Skus tou 0.5mm tryskou tlacit vrstvu 0.4mm a uvidis ze budes musiet spomalit".
Já odpověděl že mi to tak bez problémů funguje a zpomalovat nemusím. Přidal jsem pár tipů co by mohlo pomoci pokud s tím máš problém. Teď najednou píšeš že Ti to tak taky funguje a ať zkusím jinou trysku. Tak tomu nerozumím. No, nebudu zkoušet jinou trysku. Jednak ji nemám a druhák k tomu nemám žádný důvod.
Mimochodem s teplotou se snažím držet spíš níže - 245°C je na horní hranici výrobcem doporučených teplot a při nižší teplotě mi to dělá kvalitnější povrchy.
Martin.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků