Huz sa to hejbe chalani
Jeste musim nastavit spravne offsety trysek, davkovani filamentu, to jsem zatim neresil, proste jsem to splacal dohromady a pustil zkusebni tisk, bez nejakeho ladeni. To co z toho leze je 1. pokus bez jakehokoli ladeni
Fotky dam do galerie a loupnu sem za chvilku odkaz
http://rebelove.org/photogallery.php?album_id=4&rowstart=12
Jeste bych doplnil, ze ve stavajici konfiguraci jsou pouzity trysky, 0.3 a 0.5mm, obe na filament 1.75mm.
Jeste to bude trochu boj, uz ted vim ze musim predelat uchyveni hotendu, to je ale to nejmansi, hlavnim duvodem upravy je vlozeni matic proti drzaku hotendu. Se zavity v plastu je to spatne, uz mam po laboracich jeden strzeny, nic mene se hotendy podarilo srovnat do roviny a zatim drzej
Jinak zkusebni vytisk dopadl pomerne slusne, ac nebylo nic serizovano, jednalo se mi hlavne o stejnou vysku vrstev a zatm to vypada ok. V tydnu pudu pokracovat na serizovani a testech.
Dalsi boj bude se slicrem. Nikdy jsem 2 trysky neresil a uz ted vidim, ze tam pro 2 extruderovy tisk chybi pomerne dost voleb, ktere to generuje nejak automaticky a vubec netusim jak
Ale na to casem prijdu. Dulezity je pro me ze to nejak funguje a ted tomu dam nejaky cas na testy a zkouseni.
Co se tyce pojezdu Z, tak jsem ho zatim vyresil tak, ze nevypinam drivery po tisku a jako elegantni a jednoduchou variantu udelm jakysi napruzeny hacek ve vrchni poloze Z, kam nasmeruji g-codem rampo po tisku a tam po vypnuti driveru zustane mechanicky drzet. Pred dalsim pouzitim se akorat rucne uvolni, nebo to casem dobastlim na servo a bude po srande
STL Rebel II v28 zkompletuji nejako v tydnu, ted jsem lezel cely vikend v te nove nadhere