Tak jsem také pořídil PET pásku E20 šířky 220mm a řešil jsem, jak ji jednoduše aplikovat na zrcadlo. Po pročtení původního vlákna viewtopic.php?f=8&t=1218&hilit=lepenka , se mi zalíbil nápad s napnutím mezi dvě kovové tyčky, co prvně zmínil Baisop, tak jsem myšlenku jen trochu dotáhnul
Jedná se o jednoduchou sestavu, která slouží zároveň jako permanentní držák celé pásky. Jako základ jsem použil desku o rozměru 430x270x18mm. Hlazenky mají průměr 5 mm a páska je navlečená na závitovce M6, která je usazená na obou stranách v ložisku 626 (6x19x6). Výsledek můžete vidět na fotce
Horní úchyty tyčí jsou pak dvoudílné na pružině, což slouží k automatickému dopnutí pásky. Pružinky jsou nějaké obyčejné z železářství (drát cca 0,8mm, průměr 6mm, delka cca 10mm).
Zrcadlo/sklo/hliníkovou desku pak jen stačí opatrně zasunout pod napnutou pasku a od středu následně aplikovat pomocí stěrky na okna. Na dva tahy je to hotové bez bublin a stačí jen oříznout nožíkem.
Pásku z první hlazenky ani nemusíte odstranovat, alespoň ji tak máte přichystanou již pro další napínání pásky, jen tyčky vzájemně prohodíte
Kdyby mel někdo zájem, tak v přiloženém raru najdete všechna STLka