Ten plochý kabel k Raspberry Pi kameře je náhodou celkem dobrý, vydrží docela hodně a dá se pořídit i 1m dlouhý (vím že takto funguje). Nevím jak dlouho by ale zvládl dlouhodobé a opakované pohyby - asi by to chtělo relativně malé pohyby s velkými poloměry ohybů a minimum zlomů (čili žádné). Ty ploché kabely se používají všude možně (vím, že je např. i v CT přístroji, viděl jsem na vlastní oči rozebrané). Přes ten plochý kabel (50cm) jsem měl dlouhou dobu kameru právě z RPi (z Octoprint serveru).
Teď to mám ale řešené úplně jinak, používám čínskou kamerku tohoto typu (nikoliv tuto konkrétní):
https://www.aliexpress.com/store/produc ... 27466.htmlJsou relativně malé (cca 40x40mm tišťák), s objektivem s pevným ohniskem na hloubku taky kolem 30mm. Je tam LAN síťové připojení, nebo se případně dají najít i s WiFi modulem. S 2.8mm nebo 3.6mm objektivem jsou celkem dobré, některé modely i naprosto vynikající (nedávno jsem měl možnost vyzkoušet 5MP a kvalita obrazu je udivující). Jen je potřeba si s nimi důkladně pohrát, s nastavením, zabezpečením atd... (taky třeba na firewallu zakázat aby neposílala nic nikam ven do internetu). K nastavování slouží program "CMS" (něco jako "Content management system" nebo tak něco, dá se najít na webu), také si nejsem jistý výstupem (je to v nějakém RTSP streamu, mám to zapojené do kamerového systému přes ZoneMinder server, takže to neřeším). Krabičku a držák jsem si na to vytiskl.
Jiří