walker.cz píše:Co se týká FW a nefunkčnosti tisku přes PC, tak je to známý problém, reportovany i vývojářům. Např. u verze S a FW 2.0.6. to jakž takž jde, verze 2.0.8 je pro PC v podstatě nepoužitelná. Vyšel nyní nový FW 3.0. tak jsem zvědav. Co jsem postřehl, u verze X je to stejné.
Drivery používám 2208 dodané s deskou, tedy od LERDGE, a nikdy nebyly problemy. Vyvaroval bych se jejich použití na extruderu, kde se opravdu mohou vypínat, ale je to způsobeno rychlými retrakcemi. Já na extruderu dal LV8729 a vše funguje bez problémů a vypínání.
Odesláno z mého Redmi Note 4X pomocí Tapatalk
Zajímavé, to jsem ani nevěděl
odkud máš tyto informace? Existuje nějaké lerdge forum, nebo místo kde se lidi podílí o zkušenosti? Já jsem totiž o těchto deskách na netu moc diskuzí nenašel. Jinak zatím mě to naštěstí moc neomezuje a ačkoli jsem byl zvyklý vše tisknout přes PC, tak jsem si na přenášení souborů docela rychle zvykl. Dokonce se mi to už párkrát vyplatilo, když jsem tiskl něco většího a s PC jsem potřeboval pracovat a občas restartovat.
Teď si říkám, v jakém stavu je asi vývoj wi-fi, a jestli by přes něj šlo přenášet soubory na flash disk (či microSD kartu), který by byl připojený do Lerdge desky a tisklo by se pak z něho, bez nutnosti spojení s PC.
A na extruderu se mi právě ten driver nikdy nezasekl
na ose Z se mi párkrát vypnul, ale tam mám upravené motory, které bohužel úpravou ztratily dost na síle, takže je musím krmit větším proudem a to se driverům nemusí líbit. Pro osu Z mám nastavený jerk 0 a od té doby pohoda.
Pak mi zlobil jeden driver na ose Y (osa X je stejná a tam nebyl problém), tak možná jen špatný kus driveru. Nebo nevhodná kombinace motor/driver, na tom podle mě bude taky dost záležet. Mám tam poměrně velké motory s nízkou indukčností, to může být pro driver náročnější. Zase se to ale umí rozjet na 600mm/s a asi by to zvládlo i víc
s LV8729 jsem se nedostal přes 320mm/s, to jen tak pro zajímavost.