od Saph » 15.09.2017 15:02
otomar: Samozřejmě, že bude mít asi čínské TB6600, když se tu už rozebíralo že originální Toshiba ani neumí 32kroků. To snad ale není problém ne? A4988, drv8825, tmc2100 atd...všechno jsou to snad čínské drivery/klony a fungují.
Flyhawk: Myslím si, že bude problém s délkou pulzu. Každopádně docela by mě taky zajímalo jakou verzi Marlina pepiho používá, protože v STEPPER.CPP sice vidím ten řádek #define _PULSE_WAIT delayMicroseconds(4), ale jestli to dobře chápu, tak se vztahuje jen na babystepping u delty, takže si nemyslím, že by to bylo k něčemu dobré (Marlin 1.1.5).
Já jsem zase u TB6560 zaznamenal poměrně kuriozní problém, kdy s jednou MKS gen v1.4 deskou fungují dlouhodobě správně a u druhé nové úplně stejné desky s úplně stejným FW mi přeskakují kroky v X i Y. (přehodil jsem jen desky, tiskárna je stále stejná).
Opět si myslím, že se jedná o nějaký problém s délkou pulzu, na internetu jsem o tom dohledal zmínky, ale co přesně upravit v marlinu si nejsem jistý. Vidím to na tuhle položku v configuration_adv.h :
// The minimum pulse width (in µs) for stepping a stepper.
// Set this if you find stepping unreliable, or if using a very fast CPU.
#define MINIMUM_STEPPER_PULSE 0 // (µs) The smallest stepper pulse allowed
Zatím jsem si s tím ale nezkoušel hrát, čekám až mi dorazí ty čínské TB6600.