Ahojte.
Po fiasku s microsteppingem DRV8825 jsem nakoupil TMC2100 z "na3d.cz". Přišly destičky s potiskem "TMC2100 v1.0 BIGTREETECH".
Z datasheetu a destičky jsem vyzkoumal, že driver má ve výchozím stavu všechny CFG piny "open". To je ale dost proti doporučené konfiguraci z datasheetu, viz tabulka v příloze.
Nabízí se tedy změny:
1. Sundat piny CFG1/2/3, aby carrier deska nedělala problémy
2. CFG0 pájecí propojku spojit na zem (Oprava OFFTIME konfigurace na 140)
3. CFG1-3 pájecí propojky spojit (vyvedení CFG1-3 na díry po neosazených pinech)
4. CFG4 pájecí propojku spojit na zem (Oprava Hysteresis konfigurace na 5)
5. CFG5 pájecí propojku spojit na VCCio (Oprava Blank time konfigurace na 24)
6. CFG6 pájecí propojku spojit (připojení enable čipu na ENABLE pin modulu)
7. Přidat drátovou propojku z CFG1 na GND (nastavení spreadCycle)
Mám někde chybu, než to připojím do desky?
Díky
Edit - pár nových info:
1. spreadCycle je s Microcon SX17-1005VLQCEF hrozný randál - pískání, že by mi pukla hlava (a to jsem na 24V). Pro mě nepoužitelné.
2. stealthChop s akceleracemi kolem 1000-1500 dle očekávání ztrácí kroky na X, ale Y jede relativně dobře
3. stealthChop s akceleracemi kolem 100-300 kroky už viditelně neztrácí, první tisky prošly "rozumně"
4. stealthChop je
tichý. A to jakože hodně. Je slyšet šumění posuvu lineárních pouzder po kalené ose..
To je BOMBA.
5. Od stejného dodavatele 5 ks driverů, kde 3 kusy jsou stejné a jedou dobře, 1 kus má jiný poťák (asi 10k místo 20k, i vzhledem je trochu jiný) takže ve stejné poloze jiný proud, a pátý kousek shořel při prvním zapnutí (orientace správně, v pondělí budu hledat zkraty).
6. Ještě jsem neidentifikoval problém přesně, ale mám podezření, že na extruderu to dělá nějakou neplechu. Mám hodně vroubkované boční stěny kalibrační kostky (široká/úzká vrstva se střídá vrstvu po vrstvě). Ještě pořádně zkralibruji PID hotendu, ale teploty tak moc nelítaly..