Nechci zakládat o RAMPS nové téma... dnes mi konečně přišel zdroj, tak jsem se rozhodl jej namotovat a zapojit, abych vyzkoušel aspoň ohřevy než mi dorazí drivery. Zapojil jsem HE i bed, nahřívají se v pohodě, jenom mi přijde zvláštní chování LEDek na rapsu.
Při ohřevu normálně svítí, ale těsně před dosažením cílové teploty začnou zvláštně pomrkávat. Mám zkušenost jenom s cheaptronic deskou a tam dioda normálně zhasne a při dohřevu se rozsvítí, takže nevím jestli je to u ramps normální, nebo co tento jev způsobuje.
Připadne mi to jako by nebyla na fw nastavená žádná hystereze a prostě to okamžitě reaguje na změny teploty rychlým připojováním a odpojováním výstupu. Dělají to obě, červená od bedu (+moje smd na bedu) i zelená při ohřevu hotendu.
Tady jsem natočil video při nahřívání bedu: https://www.youtube.com/watch?v=YvGDUJC3NdY
Jinak, mosfet na ramps je původní, jenom jsem mu dal kousek hliníku jako chladič a 11A pojistku jsem měl prvně ze spodní strany překlemovanou, ale pak jsem ji vyndal a připájel ze spodní strany desky normální trubičkovou pojistku 16A (na videu je vidět ještě 11A+proklem.).