Tak jsem si dneska hral s TMC2100 co mi dorazily z aliexpressu v sade s deskou MKS Gen v1.4. Neni na nich napis "anycubic" ani "MKS", ale BIGTREETECH, tak jsem si rikal, ze treba budou delat neco jineho, nez ty vase
Tomu co jste tu v predchozich prispevcich rozebirali jsem z pulky vubec nerozumel, takze jsem jen snizil kroky na pulku a vytahnul jumpery co jsou pod driverem.
Prvni driver se choval zajimave, hybal s osou X jen doleva a to i pri zadanem pohybu doprava. Napeti jsem na nem nameril od 0,1-0,8V a pak v jedne pozici to skokove vyletlo az na nejakych 2,7.
Druhy driver mel zase nesmyslne nizke napeti, at jsem kroutil potencimetrem jakkoliv multimetr mi ukazoval hodnoty maximalně 0,1V, vic to prostě nešlo nastelovat.
Třetí driver se tvářil normálně, pohyb šel doprava i doleva a to uplně potichu, napětí šlo nařídit maximálně někam k 0,9V a v jednom mistě zase skokově na výrazně vyšší hodnotu jak u prvního. Pro změnu se mi ale povedlo nechtě štrejchnout do leveho spodniho pinu vedle potenciometru, kdyz jsem si s tim hral. Jiskra a driver asi v řiti, těd na něm meřim 3,5V, tak jsem shledal, že bych ho měl vytáhnout
Ještě tu mám další dva, ale řekl jsem si, že asi není dobrej nápad si s tím prozatím dále hrát
Každopádně těm prvním dvěma jsem nic zlého neprovedl a jsou asi nějak vadné, takže bych doporučil TMC 2100 s označením BIGTREETECH nekupovat.
PS: alespoň ta deska MKS Gen je fajn a funguje bezproblemově jako Ramps a Arduino, jen na ni nebylo potřeba nic pájet, už v základu má i dobré svorkovnice
EDIT: Ted jsem si neco dohledaval na zahranicnich forech a to, že ani ten třeti driver nešel plynule nastavit nad nějakých 0,9V taky není normální, co? Prosil bych nekoho kdo tomu rozumi o vysvetleni, nějak neveřím tomu, že by všechny drivery byly vadné a ještě k tomu jinak
Ze jsem neco udelal blbe?
(pac jestli ne, tak me vazne ale vazne stve to pozitivni hodnoceni co jsem automaticky napsal tomu cinanovi na aliexpressu
)