Ahoj Všichni,
tak jsem konečně dotáhl stavbu tiskárny do fáze kdy je vše sestavené, zadrátované a proběhlo první spuštění. Mám ovšem hned první problém. V mém Hotendu (od Divisian) je Termistor NTC 3950 100k, který jsem nenašel v repetier web konfigurátoru.
Sice je tu 100K Epcos B57560G0107F00, ale s touto volbou mi termistor ukazuje neustále teplotu 0°C. První jsem se pokusil hledat na netu a našel jsem možnost vložení asi převodní tabulky pro firmware Marlin. Já ovšem chci zkusit Repetier firmware a nevím kam to zapsat. V repetier není soubor termistortables.h jako v Marlin. Předpokládám, že to budu muset zapisovat do hlavičkového souboru configuration.h (to makro může být přeci kdekoli) a to jako uživatelsky definovaný termistor. Otázka je mohu tuto tabulku zadat stejně jako je mnou nalezená tabulka z Marlin FW?
odkaz s nalezenou převodovou tabulkou:
případně plný datasheet k termistoru
Problém číslo 2:
Zapojil jsem motory a jen opravdu pro jistotu se chci ujistit že správně. Používám Arduino Mega + RAMPS1.4 viz
Motorky jsou zakoupené od f. Microcon. Manuál k nim je [urlhttp://www.microcon.cz/zapojenivinuti2012web/zapojenivinutipdf2012/SX17-1003LQEF.pdf]zde[/url](pro 1003 i 1005 je barevné zapojení vodičů stejné):
já je zapojil takto:
Konektory na RAMPS => vodiče motoru
1B => oranžový - A (1. fáze)
1A => černý - /A (1. fáze)
2A => modrý - B (2. fáze)
2B => bílý - /B (2. fáze)
Trochu váhám jestli nejsou prohozeny vodiče oranžový a černý, protože jak se tu už psalo, RAMPS popisuje vinutí pomocí čísel, ale Microcon pomocí písmen. Potom by mely být "začátky" vinutí na vnitřní části konektoru a konce vinutí na okraji??? Proč to řeším? Motor se mi otáčí ale jen jedním směrem.
Moc děkuji