Tak se mi to narodilo.
Správný motor v pátek dorazil a trochu vylepšená verze extrudéru je již hotová a zapojená.
První testy jsem prováděl ještě s původním FW pro normální extrudér, jen abych otestoval podávání materiálu. Ukázalo se, že mechanicky to funguje, ale byl jsem schopen tisknout maximálně kolem 100mm/s. Při 120 začal přeskakovat motor a už se celkem zahříval, takže přidávat proud cesta nebude. Na vině bude příliš velké podávací kolečko, mám tam teď průměr 12mm a motor zjevně dostává moc zabrat, takže to časem předělám na menší.
Včera jsem pak domontoval i druhý hotend a prokousal jsem se firmwarem Marlin 1.1.2. Původně jsem chtěl použít integrovanou funkci "A dual extruder that uses a single stepper motor", ale byl s tím problém, motor se točil jen na jednu stranu. Takže jsem nakonec nechal aktivovanou jen funkci "A dual-nozzle that uses a servomotor to raise/lower one of the nozzles". V pins_RAMPS jsem pak přepsal piny motoru E1 na stejné jako jsou u E0 a v configu E1 invertoval. Výsledek je, že vše zdánlivě funguje jak má. Přes manual control v S3D nebo Repetier hostu můžu měnit extrudery, kolebka se naklani jak ma, podávání materiálu funguje.
V momentě kdy ale zapnu tisk (jednoducha krychlička) třeba i jen s jedním extruderem, tak tiskárna tlačí plast jen prvních pár čar případně vůbec nezačne. Konkrétně většinou obkreslí jen perimetry a přesně v moment, kdy najede na infil extruze skončí. Podávací kolečko se prostě přestane úplně točit, nepřeskakuje, motor jen nic nedělá.
Zatím tápu a nevím co s tím, ale snad na to přijdu:-/