od GliderTools » 11.10.2018 20:56
Zdravím vás všechny!
Stáhnul jsem si po asi dvou letech Marlina a koukám, že je v něm podpora obnovení tisku po výpadku.
Rád bych se zeptal, jestli to někdo zkoušel, a jestli mu to fungovalo.
Zkoušel jsem to, a po vytisknutí asi 3mm výšky modelu jsem simuloval výpadek. Po obnovení dodávky proudu se mě tiskárna zeptala, jestli chci starý tisk zrušít, a nebo v něm pokračovat.
Dal jsem "pokračovat", ale nějak se to nevyvíjelo podle toho, jak bych si představoval, že by to mělo fungovat.
Tiskárna nahřála nejdřív podložku, pak extrudér a po celou dobu blikaly na souřadnicích otazníky. Potud v pořádku, nikdo nemůže zaručit, že mezitím někdo nepohnul s podložkou. Následovalo "zahoumování", souřadnice se zkalibrovaly, a podle mého opět správně, protože osa Z vyjela do výšky, kde původní tisk skončil.
Následovalo ovšem zklamání, protože tiskárna v těch třech milimetrech nad podložkou sice začala tisknout, ale úplně od začátku. Napřed "skirt", který se trochu omotal kolem modelu, a pak na vrch nedotisknutého modelu začala tisknout raftík.
Takže to vypadá, že tiskárna sice správně detekovala výpadek, ale nedokázala v G-kódu najít místo, odkud má pokračovat. Zapoměl jsem na nějaké nastavení, nobo to je funkce, která ve skutečnosti nefunguje?
Myslím že Průša se na nějakém videu chlubil, jak mu to funguje, takže to asi nějak jde.