Dobrý den,
dostal jsem tip na toto forum, že zde dostanu odbornějších rad, než na facebooku, kde jsem se dozvěděl spoustu užitečných věcí, ale téměř nic k tématu. Čest vyjímkám. Poprosím Vás tedy o radu.
Tiskárna Corexy, samodomo. Byl tam zdroj 12V, deska SKM GEN L v1, drivery s drivery DRV8825. Vyměnil jsem to za zdroj 24V, SKR PRO V1.2, drivery TMC2209 v1.2 zapojené přes UART. Nechal jsem v desce pouze uart jumpery. Extruder BMG Dual zapojený na direct. Tudíž na mechanické části se vůbec nesahalo. Po výměně jsem nahrál Marlin 2. Změnil jsem u něho drivery, nastavil natvrdo 256 mikrokroků na všech driverech atd. a začalo to dělat artefakty, které jsou vidět dole. Ta fialová lodička je před změnou desky. Po změně desky a spuštění lodičky jsem pak ani nepokračoval v tisku, protože to nemá cenu, jak je vidět. Nemáte něko tip, čím to může být? Jestli to třeby nemůže být nastavením těch driverů, nějaké napětí a tak? Tady se přiznám, že nejsem úplně znalý, ale u té předchozí tiskárny jsem to ani nemusel řešit, tudíž jsem ztracený. A to jsem tam vlastně taky nahrával vlastní build marlinu. A jak to jelo...
Moc děkuji za možnou pomoc, vyzkouším cokoli...