Zdravím všechny,
právě se chystám objednat svou první tiskárnu Rebel II z JRC a mám problém vybrat vhodný filament. Pročetl jsem co se dalo a stále si nejsem jistý, který bude na začátek nejméně problematický. Vzhledem k menší teplotní odolnosti bych preferoval spíše ABS, ale na druhou stranu se pokud možno chystám tisknout i díl o rozměru cca 18x18x2 cm a nejsem si jistý, jestli to není příliš velký oříšek pro ABS z hlediska teplotní deformace a kroucení. V ABS si dále nejsem jistý jaký typ by pro mě mohl být nejlepší, například na Mladeč jsme našel rozporuplné názory, ale možná že jejich verze ABS-T je dnes již odladěnější.Také jsem narazil na to, že jsou i značné rozdíly mezi barvami co se jejich tiskových vlastností týče.
Našla by se zde tedy nějaká dobrá duše, která by mi doporučila zcela konkrétní filament, se kterým se nebudu příliš trápit a bude možné natisknout i výše zmíněný větší díl? Zdali zvolit Mladeč, Filamentum, či jiný? Jaká barva je bezproblémová, případně měli jste s nějakou vyloženě potíže?Rád vyzkouším i více různých cívek.
Děkuji moc za rady