Také jsem zkoušel ten Carbon. Je to opravdu pevnostně o řád lepší materiál. Potvrzuji nastavení od pokrivnik, jen se mi na prvním kuse občas vynechala část vrstvy, tak jsem o něco zvedl teplotu a bylo to OK.
Koupeno zde:
http://eshop.svet-3d-tisku.cz/3d-tiskov ... --1-75-mm/Tryska 0,4, vrstva 0,25, bed 80° + lak na vlasy, extruder 250°, 4 perimetry, 50% výplň. Radši pomaleji do 50mm/s.
Potřeboval jsem hodně pevnou dynamicky namáhanou součástku a výsledek je z tohoto materiálu plně funkční.
Edit 30.7.2015:
Doplním další zkušenosti tisk Carbonem: má malé smrštění, takže jdou i velké předměty. Největší problém dělá nabalování materiálu na trysku při zahájení tisku. Vyřešeno tím, že začátek jedu MAXIMÁLNĚ na 40-50% ze zadané rychlosti. Touto pomalou rychlostí nechám vytisknout první vrstvu, a pak to teprve zvednu. Pro spolehlivý tisk používám rychlost do 40 mm/s. Taky jsem přešel na vyšší teplotu podložky, jedu na 90°C na Kores. I tak je to potřeba hlídat, při přejezdech se občas filament nabalí na trysku a když pak skápne, utvoří se napečený žmolek, přes který hlava skáče a způsobí vady tisku.