Martin Marek píše:Šev - ten se mění ve Slice3u v položce Layers and perimeters/ Seam position. Dej tam jinou položku, třeba Random.
Mírný výtlak plastu do strany - to může mít různé příčiny. Např. tím, že nejprve tlačíš výplň. Myslím že poslední Beta verze Slic3ru má volitelný přesah výplně přes perimetr. Jestli to používáš, tak to zmenši.
Na fotce je vidět, že kousek za místem,kde máš plastu více, je ve stejné vrstvě zase plastu méně. Celkově je ho tam stejné množství. Pod výše jmenovanou položkou na tvar švu je položka External perimeters first, tedy obvody jako první. Zkus ji zaškrtnout. Současně zruš položku Infill/Infill before perimeters.
Pokud se bude stále plast vytlačovat stranou, tak máš problém v pojezdech, kdy začíná nepravidelně drhnout.
Motory můžou držet správnou polohu, ale řemen umožňuje nepatrnou vůli. Drhne-li ložisko pojezdu, začíná se projevovat nepřesností vrstvy.
Na obrázku je vidět jak to vypadá, když se přidá přisun materiálu po retrakci (viz předešlý obrázek od Rebela)
Je vidět, jak tisk probíhá v pořádku až do chvíle, kdy je retrakce častější a dojde k přidávání materiálu. Tuhle funkci jsem využíval při tisku drobných slupů. pokaždé si to přidalo tolik materiálu, že byly hutné. Zvětšením sloupů v modelu by sice byly větší, ale zase prázdné.
Když dám random tak je to jen na jinych místech, takže je to škarede všude a ne jen na jedné straně ... výpln netisknu jako první ale ža po perimetrech. Potom se mi teda nezdá že by bylo mín plastu po tom švu, ani na fotce ani v realu. Ložiska jsem zkoušel a řemeny taky, to jsem udělal jako první, všechno je v pořádku. Přijde mi spíš že je problém někde při tom slicování. Použávám slic3r to jsem teda nenapsal ale asi to bylo jasné
Přijde mi, že už v samotném repetieru když se dívám na místo kde začína perimetr je taková krátká mezera, možná je to schválně (jako indikátor začatku perimetru) tohle jsem nezkoumal, ale přišlo mi to divné.