mam buildtak teprve kratce, cca tyden, ale tisknu ted opravdu hodne, takze za ten tyden to bylo cca 20 ruzne velkych tisku z ABS (cca pulka spulky) a moje poznatky jsou nasledujici:
1. nepouzivat skirt! jde opravdu hrozne spatne dolu a diky nemu jsem si buildtak dost poskrabal
2. teplota bedu 100 na prvni, potom 90. kdyz dam vic tak to drzi pekelne!
3. tisknout trochu "nad", mam serizeno o kousek vic nez je papir..... +/- 0,15
4. nepridavam material na prvni vstvu, prvni vrstvu tisknu pomaleji, ale jinak normalni vysku i normalni mnozstvi materialu.
5. cistim lihem, ale v podstate to neni moc potreba, vetsinou jen suchym papirovym ubrouskem "prelestim", kdyz na to pri sundavani nematlam prstama, tak to ani neni treba cistit, pustim treba ctyri tisky za sebou, bez cisteni uplne bez problemu.
6. rohy se mi taky zvedaji, ale jen nepatrne, v podstate to neni videt, jen kdyz da clovek frnak primo k tomu, tak je tam spozorovatelna mezirka, kterou vyuzivam na zarazeni kulateho priboroveho noze (nasel jsem doma takovy stary, ale hodne tenounky z nerezu, je to setrnejsi nez rezak!) pri sundavani. Takze jsem vlastne rad, ze tam jsou!
rozhodne to neni tak, ze by rohy plapolaly dva milimetry nad podlozkou, takze mi to nevadi.
Mam jen tuhle jednu podlozku, po pravde nevim jestli si koupim dalsi buildtak az ho dokur... znicim. Porad si rikam, ze kdyz vsichni tisknou na kapton nebo lepidlo tak to musi jit i me, ale na druhou stranu ten buildtak ma i spoustu vyhod, tim ze neserizuju podlozku (autoleveling) tak mi vyhovuje, ze je podklad "konstantni", je na to takto vetsi spoleh, uz se ani nechodim koukat na zacatek tisku, uploadnu tisk, zapnu a za hodinku se jdu kouknout do mistnosti s tiskarnou jak to jede.
Rebel II HD+LCD (mix. JRC a cinskych dilu), deska GT2560, TMC2130 SPI, 230V hlinikova podlozka, autoleveling, octoprint+wifi+webcam.