Zdravim vsechny,
jsem cerstve postizenej 3D tiskem, sveho rebela jsem dal dohromady teprve pred 14dny, tak stale jeste tapu a experimentuju, ale chtel jsem se zeptat, jestli nekdo pouzivate pri tisku ABS-T (mladec, cerna) kores tycinku primo na hlinikove podlozce?
Proc se ptam, tiskarnu jsem dodelal komplet i s MK2B vyhrivanou podlozkou a zrcadlem, vyzkousel jsem kapton na tom mi nedrzelo vubec nic, vyzkousel jsem ABS juice, lepsi, ale cokoliv vetsiho nez cca 5cm se mi odlepilo a potom jsem vyzkousel Kores tycinku, bylo to uzasny! ABS-T na tom drzel jako zidovska vira, vytisknul jsem si boxik na elektroniku 150x150 spodek tisku a drzelo to jako pribity celych devet hodin tisku, ani po vychladnuti jsem to nemohl skoro vubec utrhnout. Tak si rikam, parada nasel jsem fungujici podklad. Ale ta MK2B me stvala, jeji max teplota byla 105stupnu a trvalo ji to uctihodnych 45minut, nez se na ne doskrabala! no tak jsem v praci drapnul nejakej 3mm tlustej odrezek hlinikoveho plechu, na nej jsem prilepil 220V 200W podlozku z aliexpresu, pridal SSR a rovnou proximity sensor a super, ted natopim klidne na 150stupnu a na 100stupnu se dostane za cca 5minut. takze jsem spokojenej, ale kdyz pouziju tycinku kores stejne jako driv na sklo, tak mi na ni tisky vubec nedrzi??? hledal jsem jestli glycerin nemuze nejak reagovat s hlinikem, ale nic jsem nenasel, vubec nevim proc to na skle funguje a na hliniku ne!! to lepidlo proste vubec nelepi, na tom skle, kdyz bylo ohrate (+/- 95stupnu) tak na dotek lepilo, na tom hliniku, kdyz se ohreje, tak jako by "vyschne" a proste nelepi ..zkousel jsem ruzne teploty od 90 do 110, ale nic!........... mate nekdo podobnou zkusenost?? pouzivate nekdo kores tycinku primo na hlinik???
Predem diky za jakoukoliv radu.
David