Tak jsem konečně našel trochu času, abych sepsal zkušenosti se vzorky mladečského 1,75mm PLA, které mi poslal Paja z JRC.
Musím říct, že oproti 3mm, tento šel velice snadno a prakticky na jakýkoliv profil. Jediné, co jsem nastavoval, byla délka a rychlost retrakcí podle doporučení pro tisk PLA od 3DFactories.
Filamentu vůbec nevadily změny rychlosti při tisku, smrště retrakcí, nic. Chvílemi jsem měl pocit, že snad ani netisknu Mladeč
Pro mě optimální rychlost tisku, osvědčil se mi profil, který používám i na 3DF PLA:
Perimeters: 60
Small perimeters: 30
External perimeters: 70%
Infill: 80
Solid infill: 80
Top solid infill: 40
Bridges: 80
Gap fill: 30
Travel: 130
First layer speed: 50%
Nejrychleji jsem tisknul 160mm/s, jenom chvilku, abych zkusil jestli nezačne vynechávat u dlouhých výplní,
dál zrychlovat jsem nezkoušel, tohle mi bohatě stačilo, protože stejně většinou tisknu do 100mm/s.
Filament jsem zkoušel na několika kombinacích celokovových HE:
- originál 3DRATY
- pozměněná kopie DS+vlastní heatblock
- pozměněná kopie DS+heatblock 3DRATY
Všechny tiskly bez problémů. Ještě takový malý poznatek. Test probíhal na dvou Rebelech II, na jednom máme mosaznou zubatici s hrubým zubem a průměrem cca 7,2mm, na druhém mám nerez zubatici s jemným zubem a průměrem cca 11mm (na ebay jako MK7 compatible). S tou větší jsem měl pocit, že to podává filament o něco líp, zubatice se tolik nezakusuje do drátu (nepoužívám štelovatelnou pacičku) a zabírá víc zubů současně, jak se česky říká - má lepší grip
Pajovi děkuju za vzorky, díky nim jsem si mohl vyzkoušet a po předchozí špatné zkušenosti s 3mm jsem se mohl přesvědčit, že 1,75mm PLA z Mladče je v pohodě.
Momentálně už tisknu jenom PLA a až dotisknu špulku z 3DF a nebude se mi chtít jet tu štreku 12km do 3DFactories
pro nový matroš, půjdu na JRC
Přikládám foto, co jsem ze vzorků tiskl, resp. to, co si ještě děcka nerozebraly
Pozn.: při testu nebylo žádnému zvířeti ublíženo na zdraví a ani kousek testovacího filamentu nepřišel nazmar... NAZDAR!