Zdarec.
Pořád jsem bojoval s přichycením první vrstvy na podložku, tak jsem se jal zkoušet, co by tomu pomohlo.
Tisknu s PLA od Majkla z 3draty.cz na 185°C/180°C a heatbed zhruba 60°C
S většinou věcí se mi podařil jeden tisk a pak konec. Obroušenej kapton se blbě vyměňuje a lak na vlasy sundat byl taky boj. Cukrová voda zase moc nedržela v průběhu tisku. Žlutá krepová páska nanic. Nakoupil jsem teda pár lepidel na papír, co bylo skladem, a zkoušel:
Centropen - drahej a nedrží
Amos - levnej a nedrží Navíc se oboje docela blbě rozpatlává
Easy - levný, dobře se rozpatlává a drží... a to až tak, že na sundávání tisku potřebujete majzlík a kladivo (taky jsem to odřezával lámacím nožem), ale chycení první vrstvy skoro 100%
Kores - stál nejvíc (55), chycení teda není úplně stoprocentní, ale dá se to skousnout. Rozmazává se dobře a dolů to jde taky bez použití brutální síly.
Ještě zkouším rozpustit to Easy lepidlo ve vodě a natřu tím desku. Uvidíme, jestli to půjde trochu líp dolů. Nejspíš to budu používat na tisky, který mají v první vrstvě hodně detailů. Jinak zatím asi zůstanu u Koresu a budu se utěšovat, že za ušetřený nervy mi to stojí Na pár tisků by ta tuba vydržet měla.