od Car » 04.04.2015 05:19
začal jsem na Průšovi i2 a dodnes ho mám a provozuji ,ale cena na postavení konstrukce u průši je asi 1500,-kč / Rebel II asi 500,-kč i s nařezáním .Sestavování konstrukce u Průši je o dost zdlouhavější a i výsledná tuhost pak není dobrá - přece jen to jsou podložky a matky na závitovacích tyčích , co Ti dělají 90° bez ohledu na ty dvě Al placky ,jako základní stavební kámen a plastoví zdrhovačky .
Když porovnám rychlost a tuhost jednotlivých konstrukcí : Průša i2 ( i když má předělaný spodek pod stolkem na celoplast komponent) do max. 80 - jak jedu víc povrchy kontůr začnou plavat / Rebel II není problém s ním lítat 120 při zachování stejné kvality povrchu a kontůr ,jako od Průši při 80-ti .
Vše ostatní mají/mohou mít obě tiskárny již stejné , kromě závitovek na Zetkách ( Průša M5/ Rebel II M6 ), ale i to se dá předělat .
Za mě tedy pokud nechceš klepajícího se ratlíka ( i když zcela jistě má výhodu možnosti kdykoliv si lehce doštelovat správné úhlování ), jdi do Rebela II konstrukce je natolik tuhá (a konstrukce stojí 2 krát méně) ,že nejsi pak omezen jí při jednotlivých posuvech .
Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64