Tak jsem také konečně trochu odzkoušel RUBBER. Tiskl jsem na HERKULES s volbou BRIM a drželo to slušně, nikde se nic neodlepilo. Teploty jsem dal dle majkla, takže cca 230/60°C.
Tiskl jsem grip pro držák stabilizátoru kamery o výšce cca 12-13cm s d=3cm a vypadá to docela pěkně. Tisknul jsem 0,3mm vrstvu.
Zkoušel jsem i pár drobností, kryt na kameru a v kombinaci s ABS pružné spojky na motor osy Z od romanm (
http://www.rebelove.org/viewtopic.php?f=24&t=276) s menší úpravou (znásobil jsem počet pružících elementů, které jsou tištěny z RUBBER, zbytek ABS). RUBBER na ABS drží krásně, jen u těch spojek je docela malá styčná plocha s ABS, takže u jedné spojky spoj nevydržel, nicméně vteřiňák drží fest. Chce to tedy větší styčnou plochu. Co se týká funkčnosti této spojky v kombinaci s RUBBER zatím nemohu posoudit, ale chystám se na to.
Materiál se krásně spojuje, při tisku se lehce táhne, retrakce se mi nepodařilo odladit na 100%. Na omak je tužší.
S materiálem jsem spokojenej, jen škoda, že nelze povrch nějak finalizovat, např. po broušení vhodně začistit podobně jako ABS v acetonu.
obrázky doplním...