Všechny zdravím.
Po dlouhé době hledání jiného free sliceru než je Slic3r, Cura, atd. jsem objevil CraftWare. Je to podle mého velice pěkně udělaný program pro tvorbu G kódu pro 3D tisk. Má celkem jednoduché ovládání.
Hlavní výhodou pro mě je možnost tvorby podpor tisku podle svého. U Slic3ru mě podpory připadají, že jsou spíše naprogramované pro tiskárny se dvěma extrudéry, kde v jednom je materiál pro podpory rozpustný třeba v alkoholu. Vždycky se mi podpory spojily se stěnami objektu a nešlo to oddělit (asi to nastavuji blbě, doopravdy nevím).
V Cure se mi líbí možnost nastavení odsazení podpor od plochy tisknutého objektu, ale zase zde je problém, že když chci podporu i ve větších otvorech, tak mi Cura podporu v otvoru udělá ale části podpor mi pak levitují jen tak ve vzduchu a nejdou vytisknout (taky asi chyba na mé straně).
V CraftWare si člověk podpory udělá podle svého (sice chvilku to trvá ale pro mě je to jednoduší ). Navíc rychlost slicování je velice rychlá (na jednom modelu 3× rychlejší než Slic3r). Je zde taky velice pěkně udělán náhled tisku (G kódu). Doopravdy se mi to velice líbí.
Nyní mi běží první tisk jednoho modelu a už průběh tisku je o něco lepší (přesnější, rychlejší a klidnější) než tisk z G kódu ze Slic3ru. Budu tento program dále zkoušet a uvidím. Po dokončení tisku sem dám obrázky modelu a nastavení CraftWaru.