Ahoj,
jsem tu nový, tak prosím o shovívavost, jestli něco naformuluju blbě, nedostatečně, nebo to téma už tu bylo. Téma jsem tu nikde nenašel, tak bych se rád zeptal, jestli se někdo víc zabýval bridgi ve Slic3r (nikoliv PE).
Tisknu jen čas od času a tak opakovaně řeším stejné problémy a moc se neposunuji dopředu. U staršho Sliceru jsem před skoro rokem dospěl k tomu, že vůbec nechápu jak Slicer dojde k rychlosti, extruzi a asi i rozestupu mezi stopami u některých tvarů tisku a co mi vůbec nebylo jasné a štvalo mě, byly speciálně mosty/bridge. Ať jsem experimentoval, jak jsem chtěl, tiskárna na mostu dělala úplně jiné věci, než jsem čekal. Louskání Gkódu mi to jen potvrzovalo a když jsem si pak něčím barevně zobrazil ty navržené rychlosti, tak jsem ladění mostů úplně vzdal.
Nedávno jsem se do tisku pustil znovu a když jsem se dostal k přemostění, raději jsem si stáhl novou verzi Slic3r 1.3.0. Sice s touhle verzí dosáhnu logičtějšího chování při změně šířky stopy na první vrstvě, ale bohužel to, co mi překáželo u mostů je tam stále.
Těch věcí, co mi nejsou jasné, je asi víc, ale hlavní je ta, že:
- perimetr se na přemostění tiskne rychlostí určenou pro perimetr, nikoliv rychlostí určenou pro most (ano, mám zaškrtnuto Detect bridging perimeters)
Jaký má smysl ladit rychlost pro mosty, když okraje mostu se vytisknou klidně násobně jinou rychlostí ?
Na netu jsem našel, že tohle téma se vícekrát řešilo, snad to bylo už vyřešené pro verzi cca 0.9 ale jakákoliv diskuze skončí bez dalších odpovědí.
To téma mě zajímá jak prakticky, tedy jak úspěšně nastavit Slic3r pro tisk přemostění, tak i teoreticky (na některé diskuzi jsem zahlédl i argumenty,že je to složitější, než se zdá a že vlastně rychlost perimetru je i u mostu oprávněná).
Jestli je tohle téma tady už rozebráno, dejte prosím vědět. Stejně tak, pokud víte o nějaké smysluplné diskuzi jinde.
Janek