Zdravim, vsechny.
Prosim o radu. Dost casto se mi stane, ze se ucpe HE a nedava filament RII HD od JRC.
ABS-T Mladec, 235-240 stup. Kdyz to "prorvu" tak zadny viditelny "problem" nevidim. Jak tomu zabranit?
Predem vsem dik
Rebel píše:Muze to mit nekolik pricin:
1. teplota tisku moc nizka, ja to tisknu minimalne na 240°C ale vylozene k ucpani by dochazet nemelo, spise k vynechavani tisku
2. vyndej z toho filament a nech to vychladnout. pak ustrihni ten natavenej konec filamentu a zkus ho za studena nacpat kam az pujde, mel by jit v podstate az temer k topnemu bloku a musi jit lehce, nesmi drhnou. Pokud drhne, je bud chyba ve vrtani breaku, nebo je tam nekde nejakej nezadouci zlom. to je spatne.
3. mas spatne usazeny motor, respektive je posunuty tak, ze zubatka vyosuje filament vuci dire do extruderu/hotendu, prici se to tam, stroha, az se to zasekne.
4. a jeste vadny ventilator chlazeni hotendu. udrzis na chladici prst? netoci se malo ?
nic jineho me ted nenapada, ale bude to asi vse
zemciko píše:Jsi si jistý, že je to ucpané, když jak říkáš, jde to "prorvat"? Mě když se vážně ucpe HE tak to chce rozborku a vyčistit třeba vrtákem... (naštěstí to musím zapklepat ale poslední kus se mi povadlo vyleštit a chladit tak že se neucpává ani s abs ani s pla ani ničím jiným)
Někdy i stačí že má filament větší průměr než nerezový krček z číny atd.
faker píše:Měl jsem podobný problém a ztratil jsem na tom dost času a nervů. Příčina byl nefunkční ventilátor na hotendu (sice se točil, ale ne na původní otáčky, je to holt Čína za pár Kč ). Od té doby měním preventivně co 2 - 3 měsíce a no problem.
HV. píše:faker píše:Měl jsem podobný problém a ztratil jsem na tom dost času a nervů. Příčina byl nefunkční ventilátor na hotendu (sice se točil, ale ne na původní otáčky, je to holt Čína za pár Kč ). Od té doby měním preventivně co 2 - 3 měsíce a no problem.
Jak pls poznam, ze je nefcni vetrak? Tiskarnu mam cca mesic, zatim vytisteno okolo 100m....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 89 návštevníků