V poslední době mám při tisku pokud se tiskne šikmý infill čím dál hlučnějšího Rebel II. Místama přímo drnčí. I na tisku jsou znát nekvalitní perimetry. Po začátku, když to dělalo málo jsem nemohl přijít na to, jestli to dělá X nebo Y, teď už je to jasný. Jezdil jsem z ovládacího displeje X a Y 0-200 (tedy doraz-doraz) a ozývá se to když jede hlava mezi cca prostředkem a pravým dorazem. Tyče mám kalený, podrápaný nejsou. Ložiska (Čína) jsem vybíral na přibližně stejnou vůli a několikrát za sebou jsem je promazal do kuličkových oválů s několika posuny kuliček. Pokud s odpojenejma krokáčema hýbu ručně X a Y, cítím občas v určitém místě zvýšený odpor. Je to mizernejma ložiskama? Kupovat nějaký značkový kvalitní za násobek ceny čínských se mi zrovna nechce. Na JRC Rebelovi II jsou místo lineárů plastový lágry ZX-100K. Mám doma celkem dost Delrinu nebo teflonu, což je samomaznej plast na suvný věcičky, ozubený kola a pod. Co si zkusit lágry vysoustružit a vystružit, soustruh a výstružníky mám a těch 8 ks na X a Y je tak práce na hodinu. Navíc je JRC zrovna nemá. Lineáry na Z asi zatím nemá cenu měnit. Má to smysl se s tím dělat a je ten Delrin nebo teflon na lágry vyhovující?
Díky
Jirka