Zdravím,
dnes jsem dokončil stavbu Rebela II T z JRC a v procesu ožvení tiskárny jsme úspěšně došel až ke kalibraci počtu mezikroků. Tiskárna mi dvakrát úspěšně protlačila 50 mm materiálu, nicméně při třetím kontrolním pokusu po lehké korekci počtu mezikroků již žádný další materiál neprošel. Motor extrudéru jen začal vydávat nepříjemný zvuk, netočil se a filament dále neprocházel. Zvýšil jsem tedy teplotu na HE z 230 na 235, poté 240 a nakonec 245 stupňů (mám ABS-T Mladeč z JRC a vzpomněl jsem si, že potřebuje vyšší teploty než výrobce udává). Bohužel stav se nezměnil, z trysky vyteklo možná jen pár centimetrů materiálu, ale extrudér se stále netočí ani po zvýšení proudu. Snažil jsem se protlačit filament ručně ale to také příliš nejde, teče to minimálně s velkou námahou. Strunu jsem zkusil i vytáhnout, zastřihnout a znova zavést. Beze změny.
Nevíte prosím někdo, co jsem udělal špatně? Ze začátku filament procházel zcela v pořádku, proud na motoru extrudéru jsem měl také správně seřízený.
Myslím si, že se HE nějak ucpal kvůli původně nastaveným 230 stupňům, a že bych měl tedy HE vymontovat a kápnout do něj aceton, ale jsem amatér, tak se raději nejprve zeptám.
Děkuji za rady.