Ahoj lidi, prosím o pomoc. Jsem tady nový a nenašel jsem, že by se to už řešilo.
Tiskárnu jsem celkem bez problémů sestavil, seřídil endstopy, podložku i motorky, rozeběhnul první tisk a asi po pěti minutách nadšení mi tiskárna zamrzla a od té doby je bez pohybu.
Během tisku jsem na nic nesahal, jenom jsem sledoval - nanastala žádná kritická událost. Možná jsem jen podcenil slabé hučení v extruderu, možná bylo hodně proudu v motorku extruderu - zaměnil jsem to asi za zvuk větráčku chladiče.
Komunikuje s Repetierem, funguje M119, ale nerozeběhne se žádný motorek ani zahřívání. Na Arduinu svítí zelená dioda a občasně bliká žlutá. Display píše, že tiskárna je v klidu, při pokusu o posuny to nasčítává změny pozic jako by opravdu proběhly, ale přitom píše "motor vypnut". V počítači vidím aktuální teploty z termistorů, ale nezvýším je. Po resetu i odpojení je prý "tiskárna OK", ale stále nejde...
První mne napadla nějaká pojistka, ale na elektronice jsem nenašel nic přepáleného - nebyly žádné blesky, kouř ani smrad. Z některých píspěvků jsem pochopil, že pojistky jseou zapečené ve stylu "žlutého kondenzátoru" - velká na bed a malá nevím. Někteří zde doporučují přímé přemostění velké pojistky drátem, ale bojím se toho, netroufám si pájet přímo do tišťáku a navíc ani jedna nevypadá přepálená.
Můžete mi prosím někdo poradit co s tím dál ? Není to to nové RAMPS ?