zdravým po cca třech měsících bezproblémovýho tisku se můj Rebel 2 začal chovat divně, začalo to tak že se mi jeden vetší tisk zastavil po cca šesti hodinách. Od té doby už nejsem schopen nic vytisknout.
situace je taková že jakmile spustím tisk tak hned o začátku motor extruderu chodí jen o krok tam a zpět - tím pádem se nevytlačuje struna, ale v nekterém míste tiskové vrstvy se zubatice pootočí normálně( zajímavý je že se normálně točí vždy na stejném místě ve vrstvě) po nejakém čase se tisk zastaví úplně ( většinou je to vždy ve stejném místě tisku) repetier se tváří jako že dotisknul ale tisková hlava se nezaparkuje pouze se zastaví, pokud tisknu z SD karty, problém je stejný, jen s tím rozdílem že tiskárna se tak ze 70% kousne a už ji nejsem schopen ovládat pomůže jen vyp/zap.
abych eliminoval že problém s posunem struny je daný ucpanou tryskou nebo něčím podobným zkusil jsem spustit tisk i bez založené struny a pořád se to chová stejně, zubatice extruderu, chodí pořád pouze o krok tam a zpět a jen v některých místech se posune o trochu víc dopředu.
Pokud chci v repetieru strunu posunout manuálně tak to jde naprosto bez problémů.
video zachycucící chod zubatice: https://drive.google.com/file/d/0Bwzjcp ... sp=sharing
zkusil jsem přeinstalovat repetier, nahrát nový firmware, tisk jiného modelu, prohodit budiče motorů, zvýšit napětí na trimu budiče, nic nepomáhá
odborníci máte prosím nějaké rady??