Zdravím
Dávám dohromady díly na rebel II a měl bych pár dotazů
Tyče
Jak velký rozdíl je mezi kalenými a obyč tyčemi? Ložiska mám objednaný od číňana, takže předpokládám, že mi budou stačit obyč a lepší pak můžu vyměnit i s ložiskama. Nebo se vyplatí i tak pořídit rovnou kalené?
Zdroj
Co sem četl a koukal, často se používá zdroj 250W. Má to nějákej rozumnej důvod? Co sem si tak četl, tak když je pak potřeba pořádně natopit bed, tak odběr dostává na hranice možností zdroje. Z toho sem vyvodil, že bude lepší koupit 350W, když je cenovej rozdíl ani ne kilčo. Nebo 250W stačí?
Motory
Stavebnice obsahují 1x Nema 17 1005 (0,5Nm) a 4x Nema 1003(0,3Nm). Pak sem našel pár diskuzí, kde se lidi hádali o "síle motoru" a nikde žádnej pořádnej závěr. Problém mám s tim, že si moc nedokážu představit rozdíl mezi 0,5 a 0,3 Nm. Mělo by nějákej smysl koupit všech 5 motorů silnějších? Rozdíl v ceně je tady na eshopu 20kč, takže téměř nulový, je teda nějákej důvod proč ne?
Podložka pod heatbed
Teď je zase skladem tu na eshopu ta frézovaná, tak asi vezmu tu. Chvilku sem si ale pohrával s nápadem vyřezat ji z prkýnka na krájení (plasovýho). Je to celkem fajn materiál, dobře se opracovává, neni tak těžkej, jen se trochu bojim, že by mohl pružit. Nezkoušel to někdo?
Filament
Co sem se dočetl, tak jako první materiály jsou vhodný PLA a hned za ním ABS. Vidím to na PLA, co by ste mi doporučili pro první tisky? Liší se kvalitativně PLA od různých dodavatelů, případně kde nakoupit?
Předem díky za odpovědi