Ahoj vespolek,
tak jsem o víkendu vrátil Rebela z HD verze zpět na původní verzi, ovšem pár dílů jsem si upravil.
Nová ložiska z CNCshopu vypadají skvěle, jsou naprosto bez vůlí. Při vyšších rychlostech pusunu trochu rámusí, ale to se usadí. Řemeny jsem celkem dost napnul, jsou jak struny:-). Nakonec jsem vrátil i původní závitovky 6 mm.
Jelikož jsem drivery šteloval podle chování motorů (hlavně tak, aby i po hodině provozu byly vlažné), změřil jsem napětí na potenciometrech. Na X a Y mám 0,28 V, Na Z a extruderu mám 0,4. Naprosto to stačí, kroky nevynechávají.
Extruderový motor je zespodu chlazený ventilátorem hotendu, na Z se proud rozdělí mezi dva motory, takže jsou chladné. U extruderu je vyšší proud nutný, aby motor zvládl i mezikroky, a dávkoval plast plynule.
Motory Z mám zespodu podložené, aby se nepřenášel pohyb na tyče osy Z (známé zvlnění svislých hran). Mezi motorem a závitovkou je mezírka, mám tak 3 mm, spojení zajišťuje pružná hadička.
Úpravou prošly i pojezdy Z, které jsem upravil dělicí rovinou a otvory pro stahovací šroubky 3mm. Nyní se tyče pojezdu X snadno zasunou a po usazení se zafixují dotažením šroubků. Nemůže tak dojít k tomu, že napnutím řemene X se pojezdy Z stahují k sobě.
Blok extruderu jsem vytisk nový, oddělitelný, od Dana, pouze jsem dodělal dorazovou plošku pro koncák X. Ještě chybí nacvakat konektory, abych mohl rychle měnit celý blok.
S úpravou jsem zatím velmi spokojen, ale stále je co zlepšovat...
http://lubos71.rajce.idnes.cz/3D_tiskarna_Rebel_II./