Bartik333: Já mám verzi REBELa s T na konci, což by mělo znamenat kalené tyče, a to rozhodně doporučuji.
S tou čtečkou je to tuším nejasně napsané. Pravděpodobně je to tak, že čtečka je součástí ovládacího displeje i u mojí verianty (díra tam na to je, ale nezkoušel jsem to) a v nejvyšší verzi je navíc ještě SD karta. Tiskárnu mám v PC a zatím mi to stačí - v případě potřeby nějakou kartu najdu...
Můj výše popsaný problém s PLA už je vyřešen a akuálně jsem bez zaseknutí vytiskl několik různobarevných cívek stejného výrobce na stejné nastavení (teploty 210/70). V této souvislosti také doporučuji druhé zrcadlo, jak už někdo zmiňoval jinde. S riskantním ohříváním hotového modelu jsem radši přestal - než zrcadlo vychladne a model se většinou sám uvolní, jede na druhém zrcadle nový tisk
Příležitostně snad doplním první příspěvek ať je to pohromadě.
Rebel: Trochu s nadsázkou jsem udělal upgrade z REBELA II na REBELA III a úplně zdarma. Asi nejsem první, koho to napadlo, ale po zvládnutí výměny filementu za pochodu (samozřejmě se správně načasovaným zapouzováním tisku) jsem vytiskl vícebarevné modely - hlavně dobře vypadají cedulky, kde spodní filament překryji jinou barvou s vyřezaným textem
kroxigor: