- PICT5531.JPG (2.3 MiB) Zobrazeno 3875 krát
- PICT5530.JPG (2.48 MiB) Zobrazeno 3875 krát
- PICT5527.JPG (2 MiB) Zobrazeno 3875 krát
Alobal dávám mezi sklo a HB stolek ( pozor nesmíš mít porušenou izolaci na stolku - hliník vodí a měl by jsi zkrat ) dávám ho tam kvůli lepšímu a rovnoměrnějšímu rozvodu tepla po celém skle .
Můžeš přidat i pod stolek korek ,karton papíru či nějakou pěnu - všechny tyhle variaty mají za cíl jediné, stabilizovat úbytek tepla na stolku a v celé ploše teplotu zhruba stejnou +-5°C .
Každý z nás se snaží Tiskárnu vylepšit na ty své podmínky , Já ji mám obehnanou ohrádkou ,takže kolem výtisku mám dostatečně teplý vzduch a proto chladím výtisk dalším větráčkem mimo větráček co mi chladí hotend viz. obrázky nahoře.
Když nebudeš mít box či ohrádku ,bude asi lepší použít variantu, jak píšeš na větráček nasadit kónus a vyvést ho dolů k trysce ,ale nezapomínej ,že při této variantě nejsi schopen řídit množství vzduchu k výtisku ( větráček se primárně musí řídit teplotou hotendu ,aby se ti nepřehříval a když se tím řídit nebudeš - prostě přestaneš podávat filament do hotendu a netiskneš) .
Tím jsem Ti odpověděl co se stane když nebudeš ofukovat Hotend - prostě přestaneš tisknout ( ten větráček u celokovu je naprostou nezbytností a musí foukat jen tolik ,aby ochladil venkovní plášť na potřebnou teplotu a když fouká víc nestihneš natavit materiál a ten ucpe trysku ,pak tisk končí ) .
Zjisti si odkud se ti tam bere to studené proudění vzduchu , které ti tak výrazně ochladí výtisk ,že se ti utrhne z podložky výtisk .
Když na to nebudeš moc přijít ( jako že ti tam nefouká žádný aktivní větráček , pak je problém v místnosti a je třeba oddělit prostor kde tiskneš od místnosti - postav z kartonů krabic provizorní ohrádku kolem tiskárny a mělo by se to projevit ) , proč z kartonů krabic - je to dostupné a levné ,ale rádo to hoří , takže ke zjištění zda TO odstraní problém to vyhovuje ,ale časem to nahraď něčím vhodnějším ,aby jsi nepodpálil domácnost až si odzkočíš na záchod a zrovinka ti vypadne topné tělísko z Hotendu či se ti oddělí termistor od hotendu a má to stejné následky .
Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64