Tak jsem až do 3 v noci generálkoval Rebela. Vytahal jsem všechny lineáry, v soustruhu osově navrtal všechny tyče a přeleštil jsem je do vysokýho lesku v hrotech zelenou leštící pastou s olejem do tlumičů. Na vyleštěný tyči jsem pak zkusil jednotlivý lineáry. Našel jsem jeden na X a jeden na Y, co zjevně už bez jakýkoliv zátěže drhly. Proto mě tiskárna drnčela při tisku infillu.
Zbytek původních a 6 nových jsem roztřídil na 4 kategorie.
1/ volné, na tyči se trochu kývají (3ks)
2/ akorát, na tyči jdou lehce, nemají vůli ale jde s nima na tyči otáčet (7ks)
3/ trochu těsnější, na tyči jdou nepatrně tíž než 2/ a nejde s nima na tyči otáčet (5ks)
4/ fest, odpor, nejezdí vlastní váhou (1ks)
Fest jsem rovnou vyřadil. Na Z jsem dal 3/. Y jsem dal 2/. Problém ale vypukl s X. Zkusil jesem osadit 3ks 2/ a 1 ks 3/ ale vozejk nejezdil podle mých představ, lehce drhnul. Různě jsem zkoušel prohazovat lineáry a nic nepomohlo. Tak jsem lineár 3/ vyměnil za 1/ (volné). Postupně jsem zjistil, že vpravo nahoře je nejspíš zkřížená díra pro lineár proti zbylým třem. Ten volnější lineár to svojí vůlí vyřešil.
Už mi to zase tiskne. Na plastový lágry zatím kašlu když se našly ty drnčící lineáry.
Dotaz 1. - taky máte takový šílený toleranční rozdíly u LM8UU? No je to čína ale stejně.
Dotaz 2. - který z těch mimo 1/ a 4/ jsou podle vás tolerančně správné?
Díky
Jirka