Ahoj,
vdaka za vsetky podnety....
k blizsej specifikacii tlaciarni - je to
http://www.brloh.sk/3d_tlac_stavebnica_3d_tlaciarne_rebel_ii_tteda (podl mna) bezna konstrukcia , hotend celokov. Prudy som nastavoval tak aby sa motor nehrial ale aby ani urcite nepreskakoval pri beznom odpore (napatia tak 0,25 az 0,4V).
Konkretne motor extruderu teplotne v pohode a oproti povodnemu 0,05V som sel az na 0,25V takze kedze nevynechaval ani pred tym , teraz uz to mozem urcite vylucit.
Extrakcia z extruderu (napr ked dam 5mm) je podla mna plynula, meranim da tiez presne 5mm z filamentu.
Ked uvolnim priklad na zubaticu , rukou ide tlacit celkom v pohode. Zubatica nepreskakuje = tiez podla mna podavanie bez problemu (este sa nestalo zeby nieco vybrusilo alebo tak nejak). Filament som skusil od roznych vyrobcov.
Davku (Extrusion multiplier) som skusal menit od 0,8 do 1,2 - vysledok prakticky rovnaky = stale vlnky.
Teploty som experimentoval az po 245 - bez zmeny... , nezakryval som vsak zatial vetracik (ak by pomohla ciastocna clona) , len zase aby sa moc neprehrial zvysok extruderu....
mozno podstatny postreh - ANO - pri top infile pozorujem takmer pravidelne ze tam kusok chyba
(ako vidno aj na fotke) - mozno to hovori o nejakom časovaní ale ze by to malo vplyv aj na tie vlnky ???
Ako bolo spomenute - podla tej pravidelnosti to bude zrejme mechanicky problem - skusim aj nejak jemne preusporiadat uchytenie motorceka, zubatice... mozny staci jemne iny uhol.....
budem hladat, skusat - ak by este niekoho nieco napadlo - budem povdacny
S.