Díky za přání, břiťák si určitě zopakuju, stejně jako diagramy železo - uhlík, zákon pana Hooka atd..
Tuto hlavu budu používat, otázkou je jak. Tryska 0,8 je pro moje účely dost velká, vyzkouším to ještě na průměru trysky 0,4 mm a jestli to bude taky fungovat, tak není co řešit.
Jestli to nepůjde, tak udělám modifikaci Rebela, aby byly snadno vyměnitelný hlavy a budu je měnit podle vhodnosti průměru trysky. Moje duální hlava má přinejmenším výhody, že můžu mít napojeny 2 filamenty a nemusím s tím tak často čachrovat při změně matroše a mám větší rozsah tisku. 2 - barevný tisk ještě musím vychytat. Zkusím použít ABS s velkou smrštivostí na infil a podpory, třeba to půjde a nebude použit jako šňůra na prádlo. Zkusím volit nelineární a řídké vzory. U této hlavy není bowden taky zase tak špatnej, jak by se dalo čekat. Jediné co bych shledal jako neduhu toho kratičkého bowdenu, je mírné zpoždění při začátku tisku, což bezproblémově vyřeší skirt. Jedná se jenom o to, že je třeba víc zatlačit, aby došlo k tavení materiálu, což zpočátku trvá cca 3-4 mm vstupní struny, než začne tisknout, poté už vše jede ok. Zkusím to odladit např delší melt zónou. Až budu hlavu čistit, zkusím tam ještě osadit heatbrake bez teflonu viz diplomka a varianta B3. Stávající B2 a trysku jsem neutáhl správně a maličko mi protéká natavený materiál závitem trysky. Namotám teflonovou pásku. Jednou u předchozí hlavy jsem to tak udělal a parádně se to osvědčilo, netřeba tak brát dotažení hlavy "na krev", spoj šel lehce odmontovat a při tisku do 235°C mi to ani pásku znatelně nezčernalo. (nenatiskl jsem se s tím zase tak moc - cca 10 hodin) Pokud někdo namítnete, že to tepelně izoluje, tak tato páska nemá šanci nikterak výrazně ovlivnit přechod. Zkoušel jsem to, když jsem si bláhově myslel, jak upnout vyhřívaný blok hustě omotanými nerezovými šrouby přes teflonový blok 1,5 cm tlustý k ABS pojezdu.