To Alexco: Evidentně sis nepřečetl celý problém a reaguješ jen na poslední.
Já mám Rebela již více než 2 roky a to ještě verzi 27, neboj umím ho postavit, mechanicky rozhodně, základní elektriku taky. Co neumím, je cokoliv naprogramovat do firmware. Když nastal požadavek pořídit do školy 3D tiskárnu, jiná volba nebyla než: Koupit od Dana nebo Průši hotovou nebo jít na workshop (drahé) nebo vzít stavebnici. Rebela mám doma, o tom co to bude bylo jaksi dáno tímto. Takže zbývá stavebnice - Zahradník nebo JRC. Zvolil jsem JRC. Proč jsem ji nepostavil sám, když bych ji určitě postavil levněji? Protože ji nedokážu škole nafakturovat a to je celý problém. Cokoliv do té tiskárny dám navíc, jde za moje, nikdo mi to nezaplatí.
Taky sponzoruješ svého zaměstnavatele? Já dost nerad i když občas není zbytí.
Pravděpodobnost, že mi JRC pošle bed s menším odporem je 50:50, kabely jsou silné dost, jinak ta stavebnice je solidní, i když chybičky se najdou a je na těch zedexech skutečně i malinko tišší než ta moje na ložiscích i když mám broušené tyče a kvalitní ložiska. To že se nepoved RAMPS .... , co nadělám , tak jsem dal svůj co mám na pokusy, s ním to fachá, ten co tam byl si holt nechám na pokusy takže to mě snad finančně nepoloží.
To co jsem psal, nebyla ani kritika stavebnice a ani výkřik do tmy, že jsem chudáček, kterému nikdo nepomůže, ale spíš reference o tom, jak stavba pokračuje (slíbil jsem že podám zprávu) a s jakými problémy se potýkáme.