s3030150 píše:stale vsak mam dojem, ako keby ten mikrospinac spinal o trochu inde pri kazdom zopnuti. pred kazdou tlacou musim endstop nastavit, inak je to bud vysoko, ze sa plast chyta na trysku, alebo prilis nizko, ze mi tryska ryje do papierovej pasky (pouzivam maliarsku pasku). objednal som si od cinana opticke endstopy, ked tie nepomozu, tak mam potom asi problem v pojazdoch osi Y, bud sa natahuju, alebo uz neviem co.
Je to furt stejný problém. Už se to řešílo ve více tematech. Jsem to vzdál s mechanickým a optíckým endstopem. Pořídil jsem indukční a nastudovál materiál kolem autolevelingu. Ale stejně FW má asi nejaký BUG, pokud neměním žádný hodnoty v EEPROMě, zastavuje ve stejné výšce, bylo by to fajn, ale... na displayi se ukáže, že tryska by mělá být ve výšce 1mm, měrkama zkontrolují, a ono je to 1mm, přesně.... jásam, leč předčásně, jakmíle se tiskárna rozjede do tisku, a má jít na pozici 0,2mm, ujede Z na 1,2mm . uprávim hodnotu Z-Head hight na příslušnou hodnotu, spustím tisk znova, pro jistotu se zápisem do eepromy, reset tiskárny a znova naslicováno.... a hlava místo aby bylá v poloze jak má, tentokrát reje jako traktor na poli... upravím zase hodnotu na půlku, a hlava je zase na 1,2 mm. Někde v manuálu G-Codu je napsáná i jemná kalibrace, kombináce G32 a nastavení počtu kroku testu... ale... stejně naprazdno hlava se chová jak má, ale jakmíle dáte tisk, dělá bordel, jelíkož toto se nedá nazvát dívy...
jinák PLA tísknu jedíně s teplotou 205 a bed 45. Jemně broušené sklo s velmi slábým roztokem juice, a musím počkát na vychlázení, nez jde model odtrhnout za pomoci nože
Nikomu to nevnucují, já experementují, ty experementuješ, řekneme to mezi sebou a třeba něco pozitivního vzníkne i pro jiného...